Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

ETİ’den “Kültür Elçileri” Sosyal Sorumluluk Projesine 3 milyon liralık yatırım « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
ETİ’den “Kültür Elçileri” Sosyal Sorumluluk Projesine 3 milyon liralık yatırım “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi” kapsamında unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 77 ilde 4 bin çocuğumuz Kültür Elçisi olacak.


Yarım asra yaklaşan geçmişiyle Türkiye’de zengin bir Lezzet Uygarlığı yaratan ETİ, ÇEKÜL Vakfı işbirliği ile ülkemizin kültürel değerlerini bilen, bu varlıkları koruma sorumluluğuna sahip, bilinçli kuşaklar yetiştirmeyi amaçlayan “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesine hız kesmeden devam ediyor. 2008-2012 yıllarını kapsayan bu uzun soluklu projeye ETİ, 3 milyon TL bütçe ayırdı.


“ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesi kapsamında bugüne kadar 1.000 çocuk bölgesel el sanatları, gelenek haline gelmiş yaşam kültürü, mimari, örf ve adetler, yerel ezgiler gibi kültürel değerler konusunda eğitimler alarak “Kültür Elçisi” oldular. 2012 yılına kadar 77 kentte toplam 4 bin “Kültür Elçisi” yetişecek. Proje süresince, yaygınlaştırma ve tanıtım çalışmalarıyla, “Kültür Elçileri” kentlerindeki yaşıtları ile aldıkları eğitimi paylaşarak toplam 12.200 çocuğa daha ulaşılarak kültürel mirasımızın korunması bilinci yaygınlaştırılacak.



“ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesinin ikinci yılında 27 Mayıs 2009 tarihinde Sivas’ta düzenlenen basın toplantısı ile projenin geldiği nokta ve hedefleri aktarıldı. Toplantıya ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen, sanatçı Candan Erçetin ve gazeteci – TV program yapımcısı Fatih Türkmenoğlu katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, “ETİ olarak, yarım asra yakın süredir Türkiye’nin dört bir yanında tüketicilerimizi ürünlerimizle mutlu eden bir lezzet uygarlığı yaratmaya çalışıyoruz, ancak kendimizi bununla sınırlamıyoruz. ETİ’yi faaliyet gösterdiği alanlarda öncü yapan temel prensiplerden biri de sosyal sorumluluk anlayışıdır. Bu ülkenin geçmişinde imzamız olduğu gibi geleceğine karşı da sorumluluğumuz olduğu inancındayız. Bu topraklarda yeşeren tüm uygarlıklara sahip çıkmak ve Türkiye’nin değerlerini yarınlara taşımak için “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesine gönül verdik” diye konuştu. Kanatlı, ülkenin zor dönemlerinde dahi sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeden, geliştirerek devam ettiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal sorumluluk projelerinde temel hedefimiz toplumun ve Türkiye’nin geleceğine ihtiyaç duyulan alanlarda ufuk açmak, katma değer sağlamak. Dolayısıyla ulaştığımız kitlelerde yarattığımız değişime ve dönüşüme odaklanıyoruz. Sadece “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projemize yaptığımız yatırım, sosyal sorumluluk projelerine ne kadar ciddi bir kaynak yarattığımızın önemli bir göstergesidir.”

Projenin hedefinin “Kültür Elçileri” kanalıyla, Türkiye’nin sahip olduğu değerleri, birikimleri, kuşaktan kuşağa aktarmak olduğuna dikkat çeken Kanatlı “Projenin sürdürülebilirliğine büyük önem veriyoruz. Projemiz ne kadar çok çocuğumuza ulaşırsa zincir etkisi o oranda artacaktır” dedi.

Proje yaygın bir kültürel eğitim seferberliğini oluşturuyor
ÇEKÜL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise projeyle ilgili yaptığı konuşmada, “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri" ile Türkiye'nin kültürel zenginliği, yeni kuşaklara aktarılmakta, bu değerlerin korunması konusunda yeni kuşaklarda bilinç yaratılmaktadır. Ayrıca kültürel eğitimi, eğitim kuruluşlarının, eğitimcilerin ve yerel yönetimlerin önceliği haline getirmek ve yaygınlaştırmak da öncelikli hedefler arasında yer almaktadır” dedi.

Sözen, “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesinin, Türkiye'nin güncel koşulları ve geleceğini de göz önüne alan bir proje olduğunu ifade ederek, projenin aynı zamanda yaygın bir kültürel eğitim seferberliğinin çekirdeğini oluşturduğuna da dikkat çekti.

Candan Erçetin Projenin Gönüllü Sözcüsü
“ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri”ne gönüllü olarak destek veren ve projenin sözcülüğünü yapan Candan Erçetin, “Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş hatta yozlaşmaya başlamış kültürel değerlerimize sahip çıkılması ve çocuklarımızda bilinç yaratılarak bu değerlerimizin gelecek kuşaklara taşınması çok önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. ETİ ve ÇEKÜL’ün hayata geçirdiği geniş kapsamlı ve uzun soluklu bu projenin yeni kuşaklara kazandırdıklarını daha bugünden görmek mümkündür ve “Kültür Elçileri” projesi yarınlara bırakılacak en kıymetli miraslardan biridir. Türkiye’nin sahip olduğu güzellikleri ve değerleri paylaşmak, kültür mirasımıza sahip çıkmak ve kentsel yaşam kültürlerini evrensel bir dil olan müzik aracılığıyla yaşatmak hem beni, hem de çocuklarımızı çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

Projenin belgeseli de hazırlanıyor
Toplantıda, “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesinin aşamalarını ve çocuklar üzerinde yarattığı etkiyi ortaya koymak amacıyla Fatih Türkmenoğlu’nun ekibiyle hazırladığı belgeselin de duyurusu yapıldı. Proje kapsamındaki illeri ziyaret edip, çocukların heyecanını paylaştığını söyleyen Fatih Türkmenoğlu “Belgeselde yaşayan kültürün ne olduğuna ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekeceğiz.

Aşıklar kenti olan Sivas’taki basın toplantısı “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri”nin âşık atışması ile renklendi, Candan Erçetin ve ‘Sivas Kültür Elçileri’nin seslendirdiği Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü ile son buldu.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

ETİ’den “Kültür Elçileri” Sosyal Sorumluluk Projesine 3 milyon liralık yatırım

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

ETİ’den “Kültür Elçileri” Sosyal Sorumluluk Projesine 3 milyon liralık yatırım